суббота, 28 марта 2015 г.

Найбільш поширені техніки тест дизайну.
  • Еквівалентне розподілення (Equivalence Partitioning - EP). Наприклад, ви маєте діапазон допустимих значень від 1 до 10, ви повинні обрати одне вірне значення всередині інтервалу, припустимо, 5, і одне невірне значення поза інтервалом - 0.
  • Аналіз Граничних Значень (Boundary Value Analysis - BVA). Якщо взяти приклад вище, в якості значень для позитивного тестувания оберемо мінімальну та максимальну межі (1 і 10), та значення більше та меньше за межі (0 і 11). Аналіз граничних значень може бути застосований до полів, записів, файлів, до всього, що має межі.
  • Причина / Наслідок (Cause/Effect - CE). Це, як правило, введення комбінацій умов (причин), для отримання відповіді від системи (Наслідок). Наприклад, ви перевіряєте можливість додати клієнта, використовуючи певну екранну форму. Для цього вам необхідно буде ввести декілька полів, таких як "Ім'я", "Адреса", "Номер Телефону" після чого, натиснути кнопку "Додати" - це "Причина". Після натиснення кнопки "Додати", система додає клієнта в базу даних та відображає його номер на екрані - це "Наслідок".
  • Передбачення помилки (Error Guessing - EG). Це коли тест аналітик використовує свої знання системи і здатність до інтерпретації специфікації на рахунок того, щоб "передбачити" при яких вхідних умовах система може видати помилку. Наприклад, у специфікації сказано: "користувач повинен ввести код". Тест аналітик, буде думати: "Що, якщо я не введу код?", "Що, якщо я введу невірний код? ", і так далі. Це і є передбачення помилки.
  • Вичерпне тестування (Exhaustive Testing - ET) - це крайній випадок. В межах цієї техніки ви повинні перевірити всі можливі комбінації вхідних значень, і, в принципі, це повинно знайти усі проблеми. На практиці застосування цього методу не представляється можливим, через величезну кількість вхідних значень.

1 комментарий:

  1. Дякую за добру шпаргалку!
    Boundary Value Analysis - може не "обмежені", а "межові" чи "крайові", бо трохи сенс губиться.

    ОтветитьУдалить