пятница, 27 февраля 2015 г.

Rapid Testing: Негативне тестування.

Негативне тетування означає підхід, при якому тестувальник, розглядаючи програмний продукт в якості “чорного ящика”, визначає методи, як заставити продукт видавати невірні відповіді або взагалі перервати виконання. З’ясувавши у проектувальників, які вимоги повинні бути виконані перед запуском програми, спеціаліст по тестуванню може визначити набір тестових випадків для визначення реакції програмного продукту на недотримання однієї з цих умов.
Тестувальник застосовує спроби виконання програми:
  • на платформах, на яких її виконання не планувалось;
  • при відсутності комунікаційних ліній або при вводі неправильних вхідних даних;
  • при відсутності файлів даних, при відсутності записів в базах даних або при довільно переставлених даних в файлах даних;
  • при невірно введених іменах посилань або при невизначених, неправильних або відсутніх конфігураційних параметрах;
  • при вимкнених периферійних пристроях типу принтерів, сканерів, зовнішніх дисководів компакт-дисків або CD-RW, зовнішніх жорстких дисків, зовнішніх динаміків і т. д.
  • введення неправильних даних, що можуть бути у формі недопустимих даних, введених користувачем, випадково заповнених даними комунікаційних буферів, недопустимих значень в індексних файлах, переповнених журнальних файлів, в яких покажчик знаходиться в кінці файлу і т. д.

Здатність програми без збою витримати негативне тестування, називається стійкістю програми.

Комментариев нет:

Отправить комментарий