среда, 25 февраля 2015 г.

Rapid Testing: Класичні помилки, що допускаються тестувальниками.


  1. Припущення, що програма працює коректно. Тестувальник завжди повинен припускати, що програма працює некоректно. Його обов’язки заключаються в тому, щоб віднайти ті моменти, які програма виконує неправильно, а не те, що вона робить правильно.
  2. Небажання реєструвати кожну виявлену проблему. Подібні ситуації часто виникають під час прогону тривалого тесту. Необхідно вести журнал записів, в якому фіксуються незначні відхилення від норми. Якщо вести точні записи, то в кінці тесту можна повернутися до виявленої проблеми і провести спеціальне дослідження з метою визначити, чи насправді це дефект.
  3. Ігнорування чи навіть приховування проблеми. Ця помилка може призвести до важких наслідків, в тому числі і викликати проникнення дефекту в середовище замовника. Завжди потрібно пам’ятати, що будь-який виявлений дефект може приховувати за собою цілий ряд інших, прихованих дефектів.
  4. Ви дозволяєте розробникам вмовити себе не складати повідомлень про дефекти, не маючи на те достатньо підстав. Перед тим як прийняти рішення ігнорувати той чи інший дефект, необхідно впевнитись у правильності цього рішення.
  5. Прагнення не псувати відносини з розробником. Цей вид помилки має відношення до попереднього пункту. Особисті образи, які виникають, коли хтось знаходить недоліки в чужій роботі, можна згладити, , якщо професіонально застосовувати відповідні інстументальні засоби і процедури аналізу дефектів.
  6. Недостатня увага плануванню випробувань. Якщо ваш процес не підтримується плануванням випробувань, то може статися так, що у вас залишиться занадто мало часу на підготовку до тестування наступної зборки.
  7. Написання докладних звітів про неіснуючі проблеми. Це бездарна трата часу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий