четверг, 26 февраля 2015 г.

Rapid Testing: Приховані помилки.

Приховані помилки - це помилки, що існують, але не виявлені. В середньому програми, що потрапляють до користувачів, містять від 0,2 до 20 прихованих помилок на 1000 інструкцій вихідного коду. У випадку інтенсивного застосування технологій статичного тестування при розробці проекту, до початку динамічного тестування кількість прихованих помилок має знизитись на 65-80%. Інші ж 20-25% прихованих помилок повинні бути виявлені на етапах:
  • тестування  модулів
  • комплексних випробувань
  • системних випробувань
  • приймальних випробувань
  • супроводу.
Всі приховані помилки розподілено за видами на незначні (Н), помірні (П), серйозні (С) та катастрофічні (К).
- Незначні (Н) приховані помилки - не впливають на дії користувача, програмний продукт з їх наявністю придатний для використання.
- Помірні (П) приховані помилки - впливають на дії користувача, але програмний продукт з їх наявністю придатний для використання з частковою втратою функціональності.
- Серйозні (С) приховані помилки - призводять до помилкових результатів, внаслідок чого програмний продукт непридатний до використання.
- Катастрофічні (К) приховані помилки - призводять до спотворення інформації (даних), внаслідок чого програмний продукт непридатний до використання і намагання його використати призводить до відмови системи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий