вторник, 24 февраля 2015 г.

Rapid testing: Якості, якими повинен бути наділений ідеальний тестувальник:)


  1. Повинен вміти руйнувати програмні продукти, не відчуваючи при цьому ніяких докорів сумління. Оскільки тестування виконується з метою виявлення дефектів, тестувальник не повинен відчувати дискомфорту, знаходячи помилки в роботі іншого виконавця.
  2. Повинен вміти розробляти і виконувати покрокові процедури.
  3. Повинен вміти описувати послідовність подій і конфігурацію системи, які призводять до виникнення проблеми. Це включає здатність чітко документувати процедури і результати, уміння усно передати інформацію розробникам, іншим тестувальникам і керівництву.
  4. Вміти критикувати і коректно сприймати критику.
  5. Вміти приносити розробникам і керівництву погані новини. Якщо о 23:00 виявляється, що не вдається досягти готовності випуску програмного продукту, тестувальник повинен бути готовим повідомити керівництву цю прикру новину.
  6. Вміти протистояти тиску (тестування являється завершальним етапом будь-якого процесу розробки і, як правило, протікає у стресових умовах).
  7. Володіти гарними розумовими здібностіми, тобто легко і швидко освоювати нові технології.
  8. Бути терплячим - бути готовим виконувати прогони тестів стільки раз, скільки потрібно для того, щоб виявити проблему, після чого повторно виконати тести, щоб переконатися в коректному усуненні проблеми.
  9. Володіти гнучким мисленням - вміти швидко переключатись на тестування нового програмного продукту.
  10. Володіти здатністю одночасно бачити загальну панораму і вміти при необхідності зосередитись на деталях.
  11. Бути експертом у декількох областях - групі тестування можуть знадобитися спеціалісти по базам даних, по комунікаціям, по тестуванню GUI-інтерфейсів, по інструментальним засобам тестування, по сценаріям автоматизації, а також спеціалісти з інших областей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий