понедельник, 26 января 2015 г.

7 сервісів для поширення мобільних бета - додатків



Ми зробили дослідження додатків, які можуть бути використані для зв'язку девелоперів і тестувальників та їх бета-білдів. Дані сервіси переважно використовуються при тестуванні Android аплікейшенів, проте більшість з них так само гарно працюють і з iOS.  


Крауд-тест сервіс, де можна безкоштовно протестувати не тільки Android, а ще й iOS додатки. Потрібно тільки завести акаунт, залити бета- версію додатку та розсилаєте запрошення на тестування.

Сервіс  для розповсюдження бета-версій для «своїх» бета – тестувальників. Цей фреймворк складається з двох копонент: серверної та клієнтської частини. Клієнтська бібліотека надає веб-інтерфейс, через який бета-тестери можуть встановити останню бета-версію за допомогою Safari напряму з пристрою.


Ще один сервіс дл приватного розповсюдження бета-версій. Додаєте у додаток код для роботи з PushLink. Збираєте apk та віддаєте тестувальнику. Також підтримується автоматичне інформування бета- тестувальників про вихід нової версії.

Безкоштовний сервіс для Потрібно завантажити додаток, запросити тестувальників та слідкувати за статистикою. Аналітика і креші, разом з відео надсилають адміністратору, та доступні у веб версії сервісу. Аналог TestFlight для Android. Інформація про нові доступні версії надходить бета- тестувальникам на пошту, тому нема потреби самостійно шукати нові білди.

Це безкоштовний додаток, що допомагає Android розробникам надсилати їхні бета-версії тестувальникам, через Gmail аккаунти. Тобто, девелопер надсилає імейл з .apk файлом QA. Останній встановлює Approve додаток та запускає білд. Поки додаток працює, то збирає дані та генерує звіт з logcat  логами та інформацією про девайс.


Платний сервіс для розповсюдженння білдів. Варто лише завантажити свій додаток у HockeyApp, і тестувальник матиме можливість поставити його собі на девайс.Крім того, він має такі зручні (сексі) фічі, такі як: веб панель управління, статистика крешів, аналітика того, які девайси, мови вже були перевірені тестувальниками, менедження груп тестування додатку.


В Beta від Crashlytics Ви можете через інтерфейс чи IDE (Android Studio, Eclipse или IntelliJ) запрошувати тестувальників та керувати їхньою роботою через панeль управління. Бачити всю їхню активність та аналізувати показники. Крім того, дана платформа Beta може працювати з системою креш звітів Crashlytics, вони будуть видні у тому самому дашборді.

Особисти ми на проекті використовуємо сервіс TestFairy. Нас "зачепила" його здатність до:
  • наявності веб дашборду зі статистикою;
  • запису відео;
  • логування крешів; 
  • надсилання фідбеку від користувача;
  • інтеграція з Jenkins.
@Maryna Shevchenko

4 комментария:

  1. Ухти! Дякую за таку інформацію, хоча я не займаюсь (поки що) тестуванням мобільних додатків, але інформація дуже корисна - знаю вже з ким поділитись.
    Також цікавить, чи є подібні сервіси для веб-аплікейшенів?

    ОтветитьУдалить
  2. Для веб-аплікейшенів дещо інша система. Скоро напишемо статтю і про це!

    ОтветитьУдалить
  3. Вау, це просто афігезно!!!! Дякуюза статтю!!! Думаю заюзати Крешлітікс...

    ОтветитьУдалить